zaterdag 13 juni 2015

She designed a life she loved - Mijn verhaal.

14 juni - zaterdag op zondag nacht, 05:41.
Ik zit klaarwakker met mijn laptop op schoot in bed. Omsingeld door allerlei soorten en maten USB stickjes, telefoon kabeltjes en to-do lijstjes vraag ik mezelf hardop af waar ik in godsnaam mee bezig ben.

Oja, ik ga overmorgen mijn droom waarmaken. Maandag 15 juni is de dag dat in mijn eentje op het vliegtuig stap om een enkeltje Ibiza te doen en mijn autistische trekjes van strakke planningen, plannen van aanpak en structuur achter me te laten. Even totaal wat anders dan mijn zogenaamd volwassen en serieuze leven bij Essent, wat zich voornamelijk achter een bureau heeft afgespeeld.

In maart ben ik samen met mijn vriendinnetje Estelle naar de Ibiza Experience geweest en daar kreeg ik (opnieuw) de kriebels. Na een aantal gezellige KUS Ibiza rosetjes (onze favoriet) vroeg Estelle zich hardop af waarom ik eigenlijk niet lekker voor een paar maandjes naar Ibiza zou vertrekken. Leek me meteen een goed plan en stiekem droom ik al jaren van een paar maandjes buitenland. Met mijn Jeugd van tegenwoordig "hola supermercado, telebancos por aqui" Spaans verzamelde ik wat visite kaartjes en maakte we wat connecties. Tijd voor actie!

Zo gezegd,
 zo gedaan. Mailtjes en berichtjes naar bedrijven en bekende die eerder op Ibiza hebben gewerkt de deur uit en hoppa daar ging ik. (Thanks to Lotte)! Wat Skype gesprekjes verder had ik ineens een baan voor een leuk evenementenbureau en fantaseerde ik er lustig op los naar hoe mijn La Isla Bonita leventje eruit zou gaan zien: ik als een vrolijke hippie, vlechtjes in mijn haar, blote voeten, 25 leuke Ibiza armbandjes om mijn polsen al rijdend in een oude kever met Aventura muziek uit mijn speakers het eiland rond. 

Maar dan, als donderslag aan heldere hemel komt dan het beetje verstand wat ik heb te boven. Hallo mijn baan met mijn te gezellige collega's opzeggen? Tijdelijk afscheid nemen van mijn familie en vrienden? Niet meer gezellig op zaterdag middag bij oma op visite? Spontaan opa Montana suporten tijdens het biljarten? De Drielse kermis missen?? Frietjes van de Sjeng tijdelijk verruilen voor friet van Piet?? Mn kleine monstertje (hondje) Noa even niet meer vasthouden? Mijn lekkere bedje achter laten voor misschien wel een harde plank? De structuur uit mijn leven?? Het diepe in?? Arghhhh. 


En toen nam mijn hart het over van mijn verstand.

Het leven is te kort om zomaar aan je voorbij te laten gaan. Ik boekte een ticket, nam ontslag en organiseerde een afscheidsborrel die zich plotseling onverwachts een week eerder afspeelde. Mijn vriendinnen organiseerde een onvergetelijke surpriseparty die ik me tot in het bejaardenhuis zal herinneren. Bedankt allerliefste vrienden, familie, collega's en andere lieve mensen in mijn leven. 

Ik ben jullie eeuwig dankbaar voor alle lieve woorden de afgelopen tijd. Ik voel me een heel gezegend gelukkig mens en soms moet ik mezelf gewoon even knijpen of alles wel echt is. 


Of ik een hippie op blote voeten word betwijfel ik, maar mijn droom ga ik hoe dan ook najagen en dat is het belangrijkste! Ik heb er zin in.


Ach en stel dat het helemaal niks is dan ben ik binnen 3 uur weer thuis maar dan heb ik het hoe dan ook geprobeerd ;-)

4 opmerkingen:

 1. Ow wauw super stoer dat je dit doet! Soms moet je inderdaad gewoon je hart achter nagaan hoe eng dat ook is. Ik ga deze zomervakantie voor het eerst naar Ibiza dus ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw, wat gaaf dat je 'zomaar' een enkeltje hebt geboekt.! ibiza lijkt me prachtig. hopelijk voldoet het aan al je verwachtingen ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geschreven meis! Kan helaas de filmpjes (nog) niet zien maar ga ik zeker doen! Heb je ook de after Ibiza? Ben benieuwd, je schrijft super leuk. Zou wel meer willen lezen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee lieverd, thanks! Super lief van je. Ik heb nog heel veel filmpjes maar mijn laptop zit vol dus ik ga morgen even een nieuwe externe harde schijf halen dus er komt nog een hoop materiaal aan :-p. Ik heb ook een nieuw stukje geschreven gister op mijn blog dus als je het leuk vind kan je dat lezen. Liefs xxxx

   Verwijderen