donderdag 3 december 2015

NEW YORK - BUCKETLIST


Zoals sommige van jullie weten heb ik een Bucket list.
Niet omdat ik suïcidale plannen heb of op korte termijn denk het loodje te leggen, maar gewoon omdat ik een overzicht wil voor speciale dingen die ik nog wil doen.
Mijn Bucketlist bestaat uit veel grote, maar ook kleine dingetjes zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk met bejaarde mensen. De laatste jaren heb ik heel wat dingen af kunnen strepen: struisvogel rijden, bloed doneren, een tijdje in het buitenland wonen, met walvishaaien zwemmen etc. etc. en het lijstje is nog behoorlijk lang en er komen steeds nieuwe ideeën bij. Ik kan het serieus iedereen aanraden!
Je krijgt inzichtelijk wat je nou precies wil, of dat nu het Panama kanaal over wil kanoën of manager worden bij Mac Donalds. Zet er op wat jou (stiekem) heel leuk lijkt en kom is uit je comfort-zone, tijd voor actie!

Ik dwaal af van wat ik wilde zeggen.. Ik wilde namelijk vertellen dat ik binnenkort een heeeel groot ding van mijn lijst mag strepen.
Bucketlist/wens/droom die uitkomt. IK GA NAAR NEW YORK :-D en ik ben zo blij als een klein kind. Over twee daagjes stap ik in mijn eentje op het vliegtuig om lieve Dagmar op te zoeken die daar nu tijdelijk woont. We hebben wat dingetjes samen op de planning maar omdat zij daar gewoon naar school gaat zal ik ook vooral veel tijd met mezelf doorbrengen. Oke dit klinkt best als een einzelgänger maar dat is het absoluut niet. Ik vind het juist stiekem wel leuk, zo in mijn eentje op pad in een van de grootste wereldsteden.


In dit artikel wilde ik mijn New York Bucketlist met jullie delen, een beetje de welbekende headlines zeg maar.Met stipt op #1 is de Rockefeller Christmas tree in het echt zien, hier droom ik serieus al jaren van. Als jullie me kennen weten jullie dat ik een ontzettende kerst-freak ben en dit is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Ik kan niet wachten tot ik pirouettes maak op die schaatsbaan. (Wel de laatste dag waarschijnlijk, ik ben niet zo soepel aangelegd en anders kan ik straks met een gebroken enkel door NY city. Niet handig dus just in case the last day :-p). 

Hier kijk ik echt naar uit, in mijn eentje op ontdekkingsreis in NYC. 


 
Omdat het de wolkenkrabber is die je volgens iedereen gezien moet hebben. Kuddedier ben ik ook. 
Ik wil deze wel 2x bezoeken, in daglicht en s'avonds. 

 Dit heb ik al eerder gedaan in Atlanta en is me zo goed bevallen dat hij voor herhaling vatbaar is. Niet echt Bucketlist waardig eigenlijk want stiekem heb ik deze al afgestreept. 

Deze volgt een beetje vanzelfsprekend. Ik heb al een behoorlijke wishlist met beauty en fashion gerelateerde producten die je alleen in Amerika kan kopen.
Of gewoon The New York Times 

Ik hou niet zo van rennen, maar ik wil me gewoon even een local New Yorker voelen door een rondje door Central Park te joggen.

 Ik wil ook een kijkje gaan nemen in mevrouw haar kroon, moet heel leuk zijn! I LOVE HOTDOGS en waar kan je die nou beter eten dan de Hema? Juist in New York.

Ik ga de laatste dagen gewoon alle schaatsbanen af haha.


Dit ga ik uiteraard niet in mijn eentje doen maar gezellig met mijn vriendinnetje Dagmar.

Aangezien ik een behoorlijke kerk-fetisj heb (begrijp me niet verkeerd) wil ik uiteraard de St. Patricks Cathedral bezoeken. Ik maak er traditie van om overal waar ik ter wereld kom een kaarsje aan te steken voor belangrijke mensen in mijn leven die er helaas niet meer zijn. 

Dus dat


Herken je dit? SEX AND THE CITY jawel. Dit is de trap van het appartement van Carrie Bradshaw. Call me crazy maar ik wil dit gewoon in real life gezien hebben :-D i love SATC.

Ik wil gewoon alle buurten van New York gezien hebben, ja ook The Bronx. Don't tell my mom please, die vind het al spannend genoeg dat ik weer in mijn eentje de wijde wereld in trek. En tenslotte kijkt ze teveel gangster films en verbeeld ze zich in dat het daar ook zo is. Tuurlijk ik ben me er van bewust dat ik daar niet vrolijk om 23:00 s'nachts in mijn eentje op straat moet huppelen maar ik kijk heus wel uit. Don't worry mama :-D! 

Last but not least.. Deze is ook niet meer helemaal nieuw maar ik maak er een soort van traditie van om in iedere stad waar ik kom een hamburger menu voor een dakloze te kopen. Dus dit ga ik ook zeker in NYC doen. Ik krijg trouwens zelf ook behoorlijk veel zin in een lekker burgertje als ik dat plaatje zie haha. 

Spannend nog twee nachtjes slapen!! Als jullie nog tips/aanraders hebben hoor ik het graag :-D.

Q: wat staat er bovenaan op jou bucketlist? 

4 opmerkingen:

 1. Lieverd, heel veel plezier in new york.
  Ik vind het zo mooi dat jij je dromen waar maakt!
  Pas je goed opzelf?

  Liefs patricia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hee lieve schat!
   Bedankt voor je berichtje :-D.
   Waardeer ik heel erg!

   Liefs xxxxx

   Verwijderen
 2. Wat spannenddddd!! Naar New York gaan staat ook echt hoog op mijn bucketlist en dan voor rond deze tijd van het jaar! Heel veel plezier :) x

  BeantwoordenVerwijderen